Ieder maand zal een Chef-kok, van de Fryslân Culinair Restaurants, een recept prijsgeven van een heerlijk gerecht.
Deze maand heeft Willem van de Hout van Restaurant ’t Jagertje uit Langweer de eer om als eerste een recept te mogen schrijven.

Chef van der Hout heeft gekozen voor ‘Vanille Soufflé’;

Ingrediënten:

  • 150 gr kwark
  • 3 eidooiers
  • 3 eiwitten
  • 60 gr suiker
  • 1 vanillestokje

 

Bereidingswijze:

Klop het eiwit met de suiker tot een luchtige massa. Vermeng dit met de eidooiers, kwark en merg van het vanillestokje.

Stort de soufflé massa in beboterde/gesuikerde vormpjes en bak af in 7 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden.

Direct serveren.

 

Fryslân Culinair wenst u veel succes en vooral plezier met het maken van dit gerecht. Wij zouden het waarderen als u een foto van uw soufflé op onze Facebook-pagina met ons deelt. We zijn heel benieuwd! https://www.facebook.com/FryslanCulinair/