Ieder maand zal een Chef-kok, van de Fryslân Culinair Restaurants, een recept prijsgeven van een heerlijk gerecht.
Deze maand heeft Joram van der Staaij van Restaurant De Oranjetuin-Tjaarda uit Oranjewoud de eer om een recept te mogen schrijven.

Chef van de der Staaij heeft gekozen voor Broodpudding van Fries suikerbrood;

Ingrediënten:

  • 350 gram suikerbrood in blokjes gesneden
  • 100 gram basterdsuiker
  • 100 gram roomboter in klontjes
  • 3 los geklopte scharreleieren
  • ¼ liter mek
  • ¼ liter room
  • 200 gram rozijnen

Bereidingswijze:

  • Meng de suikerbrood met de suiker ,rozijnen ,melk en de room en laat deze 20 minuten staan zodat het brood los begint te weken
  • Vul daarna een diepe bakplaat met de broodmassa ongeveer 3 cm hoog en verdeel  de klontjes boter erover en bak de pudding vervolgens op 165 graden in ongeveer 25 minuten gaar.

 

Fryslân Culinair wenst u veel succes en vooral plezier met het maken van dit gerecht. Wij zouden het waarderen als u een foto van uw Fryske Sûkerbôle op onze Facebook-pagina met ons deelt. We zijn heel benieuwd! https://www.facebook.com/FryslanCulinair/