Bistro Nijeholt en Aragosta lid Fryslân Culinair

Geplaatst op 1 oktober 2021

BEETSTERZWAAG/LEEUWARDEN – Bistro Nijeholt op Landgoed Lauswolt en bistro Aragosta in Leeuwarden zijn toegetreden tot Fryslân Culinair, de club van kwaliteitsrestaurants in Friesland. Daarmee komt het aantal leden op 11. Beide gerenommeerde zaken draaien al een tijdje. Bistro Nijeholt werd in 2017 geopend en Aragosta in het voorjaar van 2021.

Fryslân Culinair-voorzitter Tjitte de Wolff is opgetogen over de uitbreiding: ‘Wij willen doorgroeien naar meer dan vijftien restaurants. Het moeten natuurlijk wel echte versterkingen zijn. Dat staat met deze restaurants buiten kijf. Wij zijn blij met hun toetreding.’

Bistro Nijeholt is naast De Heeren van Harinxma (bekroond met een Michelinster) het tweede restaurant van Lauswolt en wordt vanuit dezelfde keuken gerund. Het is een echte bistro die laagdrempelig is en een warme entourage heeft. De keuken is bourgondisch Frans met ingrediënten van Friese bodem. Zomerdag heeft de bistro een pop-uprestaurant onder een bedoeïentent op het gazon. Bistro Nijeholt heeft een GaultMillau-notering en is door Michelin erkend met een Bib Gourmand. Dat wil zeggen dat men hooggewaardeerde gerechten tegen een schappelijke prijs biedt (menu’s tot € 39). De keuken staat onder leiding van chef Arjan Bisschop.

Directeur Marc van Gulick van Landgoed Lauswolt (l) ontvangt het gevelschild van Fryslân Culinair-voorzitter Tjitte de Wolff.

Aragosta is de nieuwe zaak van Jan Gerard van der Wal en Wouter Brandsema. Zij verruilden met ingang van dit jaar Le Petit Bistro in Sneek voor een plek aan de Voorstreek. Le Petit Bistro, eveneens lid van Fryslân Culinair, is overgenomen door Jeroen van der Geest en Benthe Smithuis. Ze kwamen over van ‘hot spot’ Tapisco in Den Haag.

Aragosta bistro cuisine régionale is een zaak die de romantische sfeer van Joop Braakhekke’s legendarische Le Garage heeft. Er worden gerechten met intense smaken bereid. Van der Wal is mede-initiator van het in 2001 opgerichte Fryslân Culinair. Hij wil behalve kwaliteit nog wat anders toevoegen aan de Friese keuken: ‘Het mag wat mij betreft allemaal wat frivoler.’

Fryslân Culinair-voorzitter Tjitte de Wolff overhandigt het gevelschild aan Wouter Brandsema (m) en Jan Gerard van der Wal.

Nieuwsbrief

Schrijf u nu gratis in voor de Fryslân Culinair nieuwsbrief en ontvang eenmaal per kwartaal het FC nieuws in uw mailbox!

Vrienden van Fryslân Culinair