Chef-kok Michael Roest van Ternaard naar Dokkum

Geplaatst op 13 december 2019

Topchef Michael Roest (50) verruilt De Waard van Ternaard voor het restaurant van het vernieuwde hotel de Abdij in Dokkum. Het restaurant gaat vijftig tafels tellen.

Roest stopt per 1 januari met zijn zaak ‘De Waard van Ternaard’ in Ternaard. Hij heeft er ruim twaalf jaar gekookt. Hij groeide uit tot een van de beste chefs in het Noorden en wordt hoog gewaardeerd door de bekende NRC-gastronomierecensent Joël Broekaert. ‘Ik was toe aan een nieuwe omgeving, aan een nieuwe uitdaging en een nieuw avontuur,’ aldus Roest.

Roest neemt zin maître Salvatore Apuzzo mee naar Dokkum. ‘Eigenzinnig, een tikje ruig en roast maar hoog op smaak. Traditioneel in de basis, vooruitstrevend in de samenstelling en uitvoering,’ beschrijft de man die als een rock-‘n-roll-kok bekendstaat. Hij bereidt ook gerechten zonder vlees en vis. Uit zijn eigen tuin in Zwaagwesteinde haalt hij de groenten. ‘Er is zoveel te halen van Friese bodem. Dat is een rijkdom die ik graag in mijn keuken haal,’ aldus Roest, die lid blijft van Fryslân Culinair, het samenwerkingsbedrijf van de betere restaurants in de provincie.

Nieuwsbrief

Schrijf u nu gratis in voor de Fryslân Culinair nieuwsbrief en ontvang eenmaal per kwartaal het FC nieuws in uw mailbox!

Vrienden van Fryslân Culinair