FC restaurants weer open!

Geplaatst op 31 mei 2020

Vanaf maandag 1 juni (2e pinksterdag) mag de horeca weer open. De aangesloten Fryslân Culinair restaurants hebben de afgelopen weken hard gewerkt om aan alle richtlijnen te voldoen en zijn er helemaal klaar voor om jou weer te kunnen ontvangen! Nieuwsgierig naar de mogelijkheden per restaurant? Bekijk de informatie op onze website en/of de social media kanalen en websites van de aangesloten restaurants.

“We hebben er zin in, tot snel!”
Warme groet van alle Fryslân Culinair Restaurants

De FC restaurants aan het woord

Onderstaand per restaurant de mogelijkheden in beeld. Meer informatie over uw favoriete FC restaurant? Bekijk de website en social media kanalen van het desbetreffende restaurant.

Restaurant de Hinde

Wij zijn geopend vanaf maandag 1 juni 12 uur ’s middags. Daarna: dagelijks vanaf 11 uur op vrijdag tot en met dinsdag (woensdag en donderdag gesloten). Reserveren voor diner heel graag via info@dehinde.nl of (op de dag zelf uitsluitend) telefonisch. Wij kijken er naar uit onze gasten weer te verwelkomen!!

Le Petit Bistro

De eerste corona “storm” hebben wij doorstaan. Ik dank u heel, heel hartelijk voor het feit dat velen van u,  met het bestellen van onze afhaalmenu’s, Le Petit Bistro de kans hebben gegeven deze eerste slag van de corona crisis te overleven. Wij hebben alle vertrouwen voor de toekomst ondanks de noodgedwongen aanpassingen en dit komt door jullie, onze geweldige gasten! We zijn dan ook positief en dankbaar met zo veel fantastische gasten.

Vanaf woensdag 3 juni gaat de deur van Le Petit Bistro weer open. Met natuurlijk een nieuwe menu- en wijnkaart en een flinke dosis enthousiasme waarin onze liefde voor het vak tot uiting komt.  Reserveren kan via onze site www.petitbistro-sneek.nl. Reserveren gaat heel eenvoudig, u kunt gelijk zien of er plek is. Belt u liever persoonlijk voor een reservering? 0515 433460.

Op veel verzoek blijven we doorgaan met een afhaal traiteurmenu. Dit menu is dan uitsluitend af te halen op vrijdag en zaterdag (i.v.m. onze capaciteit).

Onze reserveringstijden hebben we moeten aanpassen en wij werken volgens het protocol opgesteld door Koninklijk Horeca Nederland. Enfin hier willen we niet te veel nadruk op leggen, want uw avond moet in een ongedwongen sfeer plaats vinden zoals u van ons mag en kan verwachten.

Profiter et vivre la vie! Geniet en leef het leven!

À bientôt,

Jan Gerard van der Wal

Restaurant de Waard van Dokkum

Inmiddels draaien we alweer een tijdje voor hotelgasten: diner en ontbijt. Per 1 juni gaan wij ook los voor restaurantgasten buiten het hotel om. Wij zijn open voor ontbijt, lunch en diner. We draaien 1 shift per avond, gasten zitten hier gemiddeld langer aan tafel.

Uniek is dat dit voor de nieuwe start is in Dokkum met alle regelgeving van dien. Net voor de uitbraak zouden wij open. Ons restaurant is er klaar voor met allerlei aanpassingen. Wij gaan werken met een QR code, hiermee toetsen wij de gezondheid van onze gasten.

Golden Tulip Tjaarda Oranjewoud

Vanaf 1 juni 12.00 uur is ons restaurant ‘Oranjetuin’ en grand café 1834 weer geopend voor gasten buiten het hotel (conform richtlijnen van de rijksoverheid). Ook is het terras open. Binnen geldt uiteraard de regel maximaal 30 gasten. Reserveren voor binnen is verplicht en kan via: info@tjaarda.nl / tel: 0513 433533.

Voor de avonden werken wij met tijdsblokken, 17.30 uur en 20.00 uur. Verder vragen wij de gasten bij binnenkomst of ze klachten hebben.

Restaurant de Vrijheid

1 juni om 12 uur openen wij onze deuren en heten wij u van harte welkom! Graag informeren wij u over onze huisregels vanaf 1 juni.

  • Leidend is natuurlijk 1,5 meter afstand houden tot andere gasten. Hiervoor hebben wij ruimte gemaakt in ons restaurant en op ons terras.
  • Voor een plaats op het terras hoeft u niet te reserveren. Onze gastvrouw/heer ontvangt u, stelt u een aantal gezondheidsvragen, noteert uw gegevens en begeleidt u naar een tafel. Binnen 1,5 meter aan één tafel mag alleen voor een huishouden of 2 personen.
  • In het restaurant is het verplicht om te reserveren, al dan niet aan de deur. Vanaf 3 personen vragen wij u naar uw gezinssamenstelling. Bij aankomst houden wij een controlegesprek, en vragen wij u uw handen te desinfecteren. Door deze maatregelen mogen wij u aan tafel bedienen.
  • Aangezien wij maximaal 30 gasten mogen ontvangen, serveren wij in de maand juni het diner tussen 17.30 – 19.30 of vanaf 20.00 uur. Reserveren kan telefonisch (0566 621 578) of via e-mail (info@restaurantdevrijheid.nl).

Mocht u nog vragen hebben kunt u contact met ons opnemen. Graag tot ziens bij de Vrijheid!

Restaurant Vis en Meer

Hoera, we zijn met vlag en wimpel GESLAAGD!
Deze week kwam de inspectie van de gemeente langs bij de horecabedrijven in Woudsend. Dus ook bij ons. De reactie van de inspectie was: ‘wat is er enorm veel ruimte bij jullie voor de gasten, aan tafel en er omheen.’

Na weken keihard werken is dit voor ons een mooi compliment. Maandag 1 juni gaan dus bij ons de deuren weer open vanaf 12:00 uur voor lunch en om 17:00 uur diner. JIPPIE!

P.s. de bezorg- en afhaaldienst blijft ook nog actief!

It Posthûs Makkum

Vanaf maandag mogen wij eindelijk weer open, wij kunnen niet wachten u weer te ontvangen. 

Restaurant Zuiver Joure

Vanaf 1 juni zijn we weer geopend. Bekijk alle informatie op onze social media kanalen en de website.

Restaurant Zuiver Vlieland

Vanaf 1 juni zijn we weer geopend. Bekijk alle informatie op onze social media kanalen en de website.

Restaurant De Jouster Toer

Vanaf 1 juni zijn we weer geopend. Bekijk alle informatie op onze social media kanalen en de website.

Nieuwsbrief

Schrijf u nu gratis in voor de Fryslân Culinair nieuwsbrief en ontvang eenmaal per kwartaal het FC nieuws in uw mailbox!

Vrienden van Fryslân Culinair