Samen met partner en wijnvriend Icarius Wijnen zijn de Fryslân Culinair restaurateurs op wijnreis geweest door Duitsland.

Ruim vierhonderd gasten hebben afgelopen zondagmiddag volop genoten van het mooie weer, de heerlijkste gerechten en de fijnste wijnen. En dat midden op ‘werelderfgoed’ de waddenzee.

HINDELOOPEN, Zaterdag 13 augustus was de traditionele “Fryslân Culinair product” verkiezing tijdens IFKS Skûtsjesilen op het terras bij Restaurant de Hinde. Dit jaar ging het om de beste Fryske Krûdkoeke, na een eerste ronde gingen er vijf deelnemers door naar de finale bij Restaurant de Hinde. Elke deelnemer krijgt van de jury, onder leiding van Joop Braakhekke, […]

SCHIERMONNIKOOG – Fryslân Culinair heeft in hotel-brasserie Om de Noord op Schiermonnikoog een inspirerende brainstormsessie beleefd. Friesland maakt zich op voor een gastronomische topwinter. Vlnr: Vooraan Melle Bakker (De Vrijheid), Harmen Ligthart (De Hinde), Helga Stobbe (‘t Golfje), Hannie Bakker, Tryntsje Spanninga (‘t Plein), Reitse Spanninga, Aafke van der Veen (secretariaat) en Willem van der […]

LEEUWARDEN – Fryslân Culinair, het samenwerkingsverband van de betere restaurants in Friesland, is uitgebreid met drie nieuwe leden. Het zijn ’t Golfje op Terschelling, hotel-brasserie Om de Noord op Schiermonnikoog en Leafe Sawntjin in Hijum. Alle Friese Waddeneilanden zijn nu binnen het collectief vertegenwoordigd. Nobel op Ameland en Het Armhuis op Vlieland zijn de andere […]

GROU – In een restaurant kan het verfrissend zijn om niet te weten wat je gaat eten (misschien ook waar je gaat eten). Veel mensen laten het over aan de chef wat er op hun bordje komt. Dat komt overeen met het lumineuze idee van de jongens van Concept7: ze zijn een online reisbureau gestart dat de […]