Fryslân Culinair stopt met haar actieve samenwerking en activiteiten

Geplaatst op 23 mei 2024

Fryslân Culinair, het in 2000 opgerichte culinaire samenwerkingsverband, stopt met haar activiteiten per 1 juli 2024

Het doel was destijds Fryslân, culinair een gezicht te geven, het Friese product te promoten, samen te werken en kennis te delen.

De club is bijna 25 jaar actief geweest. Er zijn tal van mooie evenementen georganiseerd en Fryslân Culinair heeft onze provincie, culinair op de kaart gezet.

In het verleden zijn vele restaurants verdeeld over de gehele provincie lid geweest. De club heeft een groot aantal warme relaties met gasten en ambachtelijke regionale  leveranciers opgebouwd.

In de huidige tijd lijkt er minder behoefte aan een regionaal samenwerkingsverband. Restaurateurs hebben momenteel hun prioriteiten anders dan bij een club, al blijft de boodschap natuurlijk wel bewaard. De restaurants zullen individueel zeker doorgaan met het serveren van gerechten met producten uit de regio als basis.

De naam Fryslân Culinair zal gekoesterd, bewaard en beschermd blijven.

Graag willen we iedereen dankzeggen voor de vele mooie momenten welke we in de afgelopen decennia gehad hebben samen met gasten, vrienden, leveranciers en producenten.

De restaurants van Fryslân Culinair

Nieuwsbrief

Schrijf u nu gratis in voor de Fryslân Culinair nieuwsbrief en ontvang eenmaal per kwartaal het FC nieuws in uw mailbox!

Vrienden van Fryslân Culinair