Fryslân Culinair verrast pashouders!

Geplaatst op 21 december 2020

De agenda’s van de Fryslân Culinair restaurants staan in december normaal gesproken vol met reserveringen. Omdat het nu helaas niet mogelijk is om gasten te ontvangen, besloten de restauranthouders de pashouders thuis op te zoeken! In samenwerking met de labelhouders werden verrassingsboxen samengesteld om de ‘donkere dagen’ culinair door te komen.

Samenwerkingsverband van culinaire restaurants

Fryslân Culinair is een samenwerkingsverband van een enthousiaste groep culinaire restaurants in Friesland. De cuisiniers raken geïnspireerd door wat de omgeving hen biedt. In de keukens worden dan ook producten uit de streek gebruikt in combinatie met lokale specialiteiten van de Fryslân Culinair Labelhouders. Dit zijn producenten van prachtige (Friese) streekproducten zoals roggebrood, paling, biologische groenten of Fries spek, bier, whisky en berenburg. Tjitte de Wolff, voorzitter van Fryslân Culinair: “De club vertegenwoordigt een bont palet aan restaurants, producenten en toeleveranciers. Samen streven we ernaar om het culinaire product naar het hoogste niveau te tillen.”

Verrassingsboxen voor pashouders

De horeca heeft het momenteel zwaar, zo ervaart ook Fryslân Culinair. “Het zijn roerige en onzekere tijden! We hebben de afgelopen periode veel lieve berichten ontvangen van bijvoorbeeld de Fryslân Culinair pashouders, die ons ook in deze tijden blijven steunen. Om wat terug te doen zijn we afgelopen week persoonlijk bij ze langs gegaan met een verrassingsbox vol lekkers van de aangesloten restaurants en de labelhouders: Zuivelboerderij De Gelder, Slagerij Van Huisstede, Natuurtuin ’t Hummelhus, Kaasmakerij De Nijlander, Fiskerijbedrijf De Jager, Boomsma Distilleerderij, Banketbakkerij Korenbloem Schaafsma, Bakkerij Kluft, Bakkerij Uilke en Janet De Vries en Ambachtelijke Slagerij Menno Hoekstra”, aldus Tjitte de Wolff.

Op de vraag wat het nieuwe jaar brengt antwoord Dhr. De Wolff: “In 2021 hopen we iedereen snel weer te mogen en kunnen verwelkomen. Er liggen veel ideeën op de plank waar we met z’n allen graag mee aan de slag gaan! Tot die tijd kun je genieten van de culinaire afhaalmenu’s van de aangesloten restaurants. Meer informatie over de restaurants vind je op www.fryslanculinair.nl”

Nieuwsbrief

Schrijf u nu gratis in voor de Fryslân Culinair nieuwsbrief en ontvang eenmaal per kwartaal het FC nieuws in uw mailbox!

Vrienden van Fryslân Culinair