Medewerker voorgesteld: Carin Oostenveld-Haan

Geplaatst op 22 maart 2022

Iedere maand stellen we iemand voor die het Fryslân Culinair label met passie aan de gasten uitdraagt. Hij of zij is werkzaam bij één van de elf aangesloten restaurants en vertelt wat het werken met Friese specialiteiten bijzonder maakt.

Deze maand: Carin Oostenveld-Haan – medewerkster bediening

Ik ben Carin Oostenveld-Haan (53 jaar). Getrouwd en samen met mijn man hebben we zes kinderen. Ik ben geboren op Terschelling maar woon nu al zo’n 45 jaar in Makkum. Op mijn achttiende kreeg ik een baantje bij de boekhandel in Makkum en ben daar ongeveer 12,5 jaar werkzaam geweest. Toen we ons tweede kind kregen ben ik gestopt met werken. In de tijd erna kregen we nog vier kinderen, volop drukte dus!
Na 10 jaar wilde ik toch weer graag aan de slag en kwam ik via een tijdelijke job bij de drogisterij op het strand van Makkum in deeltijd bij de sauna te werken. Door een mooi toeval werd ik door de toenmalige eigenaar van It Posthûs gevraagd om ook voor hem te komen werken. Ik vond het aanvankelijk best spannend, want ik had geen enkele ervaring in de horeca. Ik ben in het diepe gesprongen, heb veel zelf aangeleerd en kon daarnaast op mijn goede collega’s vertrouwen. Het is heerlijk werk om te doen! Gelukkig mocht ik voor Alwin en Maartje (de huidige eigenaren) blijven werken bij It Posthûs. Alwin is een echte smaaktovenaar en mijn favoriet is de ossenhaas die hij maakt. Heerlijk mals en perfect gebakken!

Het is voor mij een echte uitdaging om gasten een heerlijke avond te bezorgen door ze volledig in de watten te leggen. Een vriendelijke lach doet veel! Als mensen zeggen dat ze smakelijk gegeten hebben en fijn bediend zijn, dan kan ik met een tevreden gevoel naar huis. Veel gasten komen hiervoor terug weet ik uit ervaring!

Nieuwsbrief

Schrijf u nu gratis in voor de Fryslân Culinair nieuwsbrief en ontvang eenmaal per kwartaal het FC nieuws in uw mailbox!

Vrienden van Fryslân Culinair