Medewerker voorgesteld Djurre van der Woude – gastheer Restaurant Zuiver Joure

Geplaatst op 1 september 2022

Mijn naam is Djurre van der Woude, ik werk als gastheer bij Restaurant Zuiver in Joure. Zo’n zeven jaar geleden ben ik na een snuffelstage bij een aantal bedrijven in het vak gerold bij Restaurant de Vrijheid in Grou. Vanaf dat moment heb ik het serieus aangepakt met de opleiding MOH (manager ondernemer horeca) in Leeuwarden. Via deze studie kon ik stagelopen bij Zuiver Vlieland. Hier ontstond ook het contact met Marten en Nely en zo belandde ik uiteindelijk in Joure.

Werken in de horeca heeft wat mij betreft vele mooie kanten. Elke avond heb ik als persoonlijke doelstelling om de gasten een goede tijd te geven. We zeggen bij Zuiver altijd ‘we verkopen geen eten maar een beleving’. Als de gast bij ons een te gekke tijd heeft gehad is dat voor mij de beste beloning in m’n werk. Wie houdt er trouwens niet van een mooie culinaire avond met prachtige gerechten, goede wijnen en de beste service!

Het restaurant kent geen menukaart, zo ervaar je als gast combinaties van smaken die je zelf nooit zou kiezen. Dit concept heeft meerdere voordelen, zo hoeven we maar voor één menu de ingrediënten in te kopen. Dit voorkomt verspilling en het geeft ons de mogelijkheid om heel lokaal en seizoensgebonden te werken. Ik voel me enorm thuis bij Zuiver in een relatief jong team. De zaak is hip, de gerechten zijn modern en we leveren eigentijdse service. Een aardig voorbeeld daarvan zijn de vlotte spijkerstof-kleurige overals die we dragen. Verder kun je bijzondere combinaties in een gerecht verwachten zoals entrecote met jus van langoustine. Als ik mijn favoriete gerecht mag aanwijzen dan neem ik die met coquille. In de schelp bereid op de OFYR met bleekselderij en een saus van de coquille. Hierbij serveerden we een pinotage rosé van Aaldering. Buiten mijn werk ben ik graag met sport bezig, bijvoorbeeld voetballen en wedstrijden van sc Heerenveen bezoeken. Voor een avondje op het terras met vrienden en een goed glas wijn ben ik ook zeker enthousiast te maken.

Nieuwsbrief

Schrijf u nu gratis in voor de Fryslân Culinair nieuwsbrief en ontvang eenmaal per kwartaal het FC nieuws in uw mailbox!

Vrienden van Fryslân Culinair