Medewerker voorgesteld: Huub Spoelstra

Geplaatst op 17 mei 2022

Iedere maand stellen we iemand voor die het Fryslân Culinair label met passie aan de gasten uitdraagt. Hij of zij is werkzaam bij één van de elf aangesloten restaurants en vertelt wat het werken met Friese specialiteiten bijzonder maakt.

Deze maand: Huub Spoelstra – Restaurant Vis en Meer

De enthousiaste Huub is nu ongeveer vier maanden werkzaam als leerling kok. Na eerder een volstrekt andere opleiding gevolgd te hebben weet hij nu heel zeker dat zijn passie toch echt bij het koken ligt. “Het is fantastisch om gasten een mooi en lekker gerecht te serveren, dan ben ik tevreden, dan is mijn dag compleet,” zo zegt hij zelf. Zijn persoonlijke favoriet bij Vis en Meer is de zeebaars met gegrilde scampi’s. Niet alleen is het gerecht goed van smaak, het ziet er ook nog eens prachtig uit.

Op de vraag waarom Fryslân Culinair restaurant Vis en Meer in Woudsend de reis waard is antwoord hij; “De prachtige ligging in Zuidwest-Friesland en de keurig nette prijs-kwaliteitverhouding. Tel daarbij het feit dat er maar weinig restaurants in de regio zijn die zich volledig in visgerechten gespecialiseerd hebben en je snapt waarom dit adres in trek is bij de liefhebbers van ‘fisk en skaal- en skulpdieren’. In zijn vrije tijd houdt Huub z’n ogen goed open in de hoop dat er een vriendelijke jongedame voorbij komt die met hem de degens (lees koksmessen) wil kruisen.

Nieuwsbrief

Schrijf u nu gratis in voor de Fryslân Culinair nieuwsbrief en ontvang eenmaal per kwartaal het FC nieuws in uw mailbox!

Vrienden van Fryslân Culinair