Medewerker voorgesteld: Niels Jaarsma

Geplaatst op 8 augustus 2022

Iedere maand stellen we iemand voor die het Fryslân Culinair label met passie aan de gasten uitdraagt. Hij of zij is werkzaam bij één van de elf aangesloten restaurants en vertelt wat het werken met Friese specialiteiten bijzonder maakt.

Deze maand: Niels Jaarsma – leerling kok De Hinde Hindeloopen

Mijn naam is Niels Jaarsma en ik werk en leer met veel plezier bij FC Restaurant De Hinde in de Elfstedenstad Hindeloopen. Als bijna 14-jarige kwam ik hier in 2016 binnenlopen met de vraag of ze een enthousiaste afwasser konden gebruiken. Dat lukte en vervolgens beviel het werken in de keuken mij zo goed dat ik al snel besloot er mijn toekomt van te maken. Nog heel even en dan heb ik het diploma van de koksopleiding op zak!

Het mooiste aan mijn beroep is het werken met verse producten, het is super leuk om daar de meest smakelijke gerechten van te maken voor de gasten. Vers is bij ons ook echt vers want we beschikken hier over een eigen moestuin. Verder kopen we alles heel regionaal in bij een twintigtal geselecteerde leveranciers. We werken hier nog op de traditionele manier en denken bij alles in kwaliteit, geloof me, dat verschil proef je! Tel daarbij de prachtige ligging aan de oude haven van Hindeloopen en je snapt dat we het hier elke dag flink druk hebben. Als ik zelf gast zou zijn bij De Hinde dan zou ik het dagmenu kiezen. Het is fijn om verrast te worden en iets te eten wat je thuis niet snel op tafel zet. In mijn vrije tijd pak ik graag een biertje met vrienden, ook ben ik een enthousiaste drummer.

Nieuwsbrief

Schrijf u nu gratis in voor de Fryslân Culinair nieuwsbrief en ontvang eenmaal per kwartaal het FC nieuws in uw mailbox!

Vrienden van Fryslân Culinair