Medewerker voorgesteld: Thijmen Kools

Geplaatst op 2 december 2021

Iedere maand stellen we iemand voor die het Fryslân Culinair label met passie aan de gasten uitdraagt. Hij of zij is werkzaam bij één van de aangesloten restaurants en vertelt wat het werken met Friese specialiteiten bijzonder maakt.

Deze maand: Thijmen Kools – medewerker bediening

Ik had altijd al het gevoel dat werken in de horeca iets voor mij zou zijn. Toen het op de Havo niet zo wilde vlotten besloot ik voor het MBO te gaan, richting ‘manager ondernemer horeca’. Sinds dit voorjaar werk ik bij Golden Tulip hotel Tjaarda. Eerst als bijbaan, nu via school als stagiaire.

De praktijkervaring heeft mijn keuze alleen maar bevestigd. De mensen die je ontmoet, ze inspireren om de juiste culinaire verrassing te kiezen en algemeen om het ze steeds weer naar de zin te maken. Iedereen is anders en dat doet een stevig beroep op je sociale vaardigheden maar het geeft enorm veel voldoening als het klikt, ik leer met plezier nog iedere dag!

Waarom kiezen voor Restaurant De Oranjetuin Tjaarda? De gezellige sfeer, echt culinair eten met zorgvuldig geselecteerde wijnen en natuurlijk die vlotte vriendelijke bediening :-). Producten uit eigen streek is wat De Oranjetuin bijzonder maakt, verse groenten en vlees halen we bij de boer en de tuinder om de hoek. Gasten waarderen die link met het Friese platteland en het is erg leuk om ze daar meer over te vertellen. Zijn persoonlijke favoriet op de kaart is eendenborst filet, fenomenaal zo lekker onze chef-kok dat gerecht klaarmaakt!

Naast school en werk heeft Thijmen een passie voor hockey. Hij speelt op landelijk niveau dus dat vraagt veel van zijn tijd naast werken en leren. Toch is het super leuk om te doen. Ja voor die gezellige derde helft blijft hij zeker even hangen.

Nieuwsbrief

Schrijf u nu gratis in voor de Fryslân Culinair nieuwsbrief en ontvang eenmaal per kwartaal het FC nieuws in uw mailbox!

Vrienden van Fryslân Culinair