Meerdere FC restaurants in Lekker Top-500!

Geplaatst op 16 januari 2020

Maar liefst zes FC restaurants staan dit jaar in de Lekker Top-500! Lekker is de grootste en best verkochte restaurantgids van Nederland en bestaat inmiddels ruim 40 jaar. Meer dan 60 professionele rapporteurs, vaak met een achtergrond in de horeca- of wijnwereld, bezoeken ieder jaar anoniem meer dan 600 restaurants.

Onderstaand een overzicht van de zes FC restaurants met daarbij een aantal citaten uit dé Nederlandse restaurantgids. Nieuwsgierig naar de volledige recensie? Bekijk ze hier.

Le Petit Bistro – Sneek

“Le Petit Bistro doet z’n naam eer aan. Dit kleine restaurant van Jan Gerard van der Wal heeft de sfeer van een Parijse bistro.”

“Een sappig, smakelijk, hartig (en warm!) stuk vlees. De Saint-Émilion grand cru Cháteau Bardoulet (2014) combineert uitstekend.’

De Jouster Toer – Joure

“Hoewel Johan Schotanus chef-kok is, bemoeit hij zich vooral met de voorkant. Hij ontvangt de gasten, neemt de bestellingen op en fungeert als sommelier. En dat doet hij uitstekend! Zijn wijn- en spijscombinaties zijn grandioos en hij kiest over het algemeen niet voor gebaande paden en dat is verrassend.”

De Vrijheid – Grou

“Op een van de mooiste plekjes van Friesland aan het Pikmeer hebben Melle en Hanny Bakker een zaak neergezet met veel gastronomische mogelijkheden voor een breed publiek. Van watersporter tot zakelijke gasten.”

“Uit de keuken van chef-kok Raymond Hengeveld komt als voorgerecht goed aangemaakte steak tartaar met zoetzure groente, savora mosterd, olijvenpoeder en een krokant hartig koekje. In het glas een mooi bijpassende rosé.”

De Oranjetuin – Oranjewoud

“Dineren in de Oranjetuin is een feest. Niet alleen door de geruisloze en vriendelijke bediening onder leiding van gastheer en sommelier Thom van der Heide. Maar ook door de gerechten die de keuken verlaten. Het vakmanschap van chef Joram van der Staay is van voor- tot na en alles daartussenin te proeven.”

Vis en Meer – Woudsend

“Veel waar voor je geld in dit fijne visrestaurant zonder poespas. De sfeer is informeel, jonge meiden doen de bediening onder toeziend oog van gastvrouw May en patron-cuisinier Sjouke Schilstra wordt ondersteund door jong kooktalent.”

“We kunnen geen weerstand bieden tegen de tiramisu met limoncello op een bodempje van arretjescake. En dat blijkt terecht. Wat een fijn adres!”

Zuiver – Vlieland

“Modern, fris en licht. Dit restaurant op een heuvel dichtbij de veerhaven is wat je noemt eigentijds. Je eet hier standaard vijf gangen met desgewenst een wijnarrangement. De keuze van die wijnen is verrassend. Ook de keuken van chef-kok Robert Buurma en Jelte Smit levert prima kwaliteit.”

Nieuwsbrief

Schrijf u nu gratis in voor de Fryslân Culinair nieuwsbrief en ontvang eenmaal per kwartaal het FC nieuws in uw mailbox!

Vrienden van Fryslân Culinair