Muurschild Fryslân Culinair voor Het Brouwdok

Geplaatst op 24 december 2021

Het Brouwdok in Harlingen heeft op 16 december uit handen van voorzitter Tjitte de Wolff het muurschild ontvangen dat behoort bij Fryslân Culinair, een samenwerkingsverband van restaurants in Friesland dat zich laat inspireren door wat de omgeving hen biedt. De organisatie brengt hiermee regionale Friese producten nadrukkelijk onder de aandacht.

Gerard Ypenga van havenbrouwerij Het Brouwdok (links) ontvangt uit handen van Tjitte de Wolff het muurschild van Fryslân Culinair. (Foto: HC – Joachim de Ruijter)

Brouwbaas Gerard Ypenga is blij met het label: “Als lokale brouwerij juichen we samenwerking toe. Daarmee versterken we elkaar en breiden we het netwerk verder uit. Samen kom je verder.” Het bier van de havenbrouwerij aan de Willemskade is één van de specialiteiten dat het Fryslân Culinair label draagt. Een greep uit de andere specialiteiten: oranjekoek, dûmkes, Friese Berenburg maar ook boerenkaas en biologische groenten.

Met het muurschild op de pui is Fryslân Culinair ook zichtbaar voor klanten. Het samenwerkingsverband is in 2000 ontstaan met als doel aandacht te vragen voor het regionale product. Kwaliteitsproducten tillen immers ook het culinaire product tot een hoger niveau.

Nieuwsbrief

Schrijf u nu gratis in voor de Fryslân Culinair nieuwsbrief en ontvang eenmaal per kwartaal het FC nieuws in uw mailbox!

Vrienden van Fryslân Culinair