Over ons

Ontstaan

Een aantal van de betere culinaire restaurants van Friesland besloten tot samenwerking omdat dit tot synergie en zeer interessante voordelen zou kunnen leiden.

Vanuit deze samenwerkings-gedachte is het idee ontstaan op op 4 mei 2000 de stichting op te richten met de naam “Fryslân Culinair”

Doel

  • Door middel van promotie in de breedste zin van het woord aandacht te vragen voor het regionale culinaire product in de aangesloten restaurants.
  • Zorg en aandacht voor de ontwikkelingen op culinair en gastvrijheid niveau.
  • Zorg en aandacht voor de opleiding van medewerkers en speciaal voor aankomend talent.
  • Het versterken en kwalitatief verbeteren van de eigen culinaire markt.

Resultaat

Inmiddels geniet Fryslân Culinair, het enige grotere regionale samenwerkingsverband van restaurants in Nederland, grote populariteit in vooral de provincie Friesland. Op landelijk niveau kijkt men met belangstelling naar dit succesvolle kleine samenwerkingsverband.

Vrienden van Fryslân Culinair