Restaurant Marijke Muoi Wine & Dine

Eerlijk, puur en lokaal

Culinair genieten van eerlijke en ambachtelijke gerechten waarbij gebruik wordt gemaakt van de beste streekproducten en ingrediënten van onze lokale leveranciers.

Concept

In een gemoedelijke warme sfeer kunt u genieten van onze culinaire & gastronomische keuken en de beste wijnen. Ons dinerconcept is een 3 t/m 6 gangen menu en deze kunt u nog uitbreiden met ons kaasassortiment. Uniek is ons Prieuwke menu, een proeverij van 10 gerechtjes, geserveerd in meerdere gangen waarin de keuken graag laat zien wat ze in huis heeft. Bent u vegetarisch of veganist dan presenteren wij u graag ons groentemenu van 4, 5 of 6 gangen.

 

Marijke Muoi Wine&Dine
Koningin Julianaweg 98
8453 WH Oranjewoud
0513 - 43 35 33
info@tjaarda.nl

Keuken

Onze keuken kookt passend bij het seizoen. De gerechten zijn eerlijk en ambachtelijk waarbij in de bereiding gebruik wordt gemaakt van de beste streekproducten en ingrediënten.

Wijnen

De wijnkaart is samengesteld na een zorgvuldige selectie van vele wijnen, met het doel een zo breed mogelijk beeld van de huidige wijnwereld weer te geven. Uniek is dat er 70 wijnen per glas te bestellen zijn. Ons team adviseert u graag een passende en verrassende wijnen!

Gastheer en Chef-kok

Gastheer Thom van der Heide en Chef de Cuisine Joram van der Staaij werken met passie en gedrevenheid. Samen met hun team aan vaste medewerkers willen zij dat iedere gast een onvergetelijke avond beleefd vol gastronomie en gastvrijheid. Ervaar het zelf en geniet!

Inrichting van onze culinaire bistro: Marijke Muoi Wine & Dine

De inrichting van onze culinaire bistro is warm, eigentijds, huiselijk en gezellig. Kleurtinten van groen en blauw wat verwijst naar Maijke Muoi (blauw voor koninklijk) en groen voor landschap Oranjewoud. Eye catchers zijn de imposante bar, de unieke wijnbar, de muurschilderingen en onze Gastronomische tafel.

Gastronomische tafel; een avondje uit met vrienden of familie

De Gastronomische tafel is uitermate geschikt voor een avondje uit. De tafel is iets hoger dan standaard en is geschikt voor maximaal 14 personen. De Gastronomische tafel staat op een prachtige plek in onze culinaire bistro. U zit met uw gezelschap een beetje privé maar heeft o.a. nog goed zicht op de bar.

De naam van onze culinaire Bistro: Marijke Muoi Wine & Dine

De naam komt van: Maria Louise Van Kessel. Zij is 1 van de stadhouder vrouwen die landgoed Oranjewoud hebben gesticht en hebben onderhouden. Maria Louise was zeer geliefd bij de bevolking. Ze werd gezien als tante van het volk en ze kreeg dan ook de bijnaam Marijke Muoike (Muoike is het Fries voor tante). Ze ging vaak door de straten van Leeuwarden (haar woonplaats) en gooide suikergoed naar de joelende straatjeugd.

Openingstijden

Marijke Muoi Wine & Dine is geopend van maandag tot en met zaterdag vanaf 17.30 uur en op zondagen vanaf 12.00 uur. Geniet op de zondagen van een geserveerd 2- of 3-gangen lunchmenu, high tea of high wine. Of kom gezellig borrelen met 1 van onze borrelplanken en huisgemaakte cocktails. Op de zondagavond kunt u net als op de andere avonden ook a la carte dineren.

Nieuwsbrief

Schrijf u nu gratis in voor de Fryslân Culinair nieuwsbrief en ontvang eenmaal per kwartaal het FC nieuws in uw mailbox!

Vrienden van Fryslân Culinair