Restaurant de Waard van Ternaard

Of u nou komt voor een kopje koffie, een bezoekje aan het terras, een hapje van de kleine kaart of een comfortabel bed na een uitgebreid diner, door de eigenzinnige onalledaagsheid is Herberg de Waard van Ternaard bij uitstek geschikt om tot rust te komen en nieuwe energie op te doen.

De keuken maakt zoveel mogelijk gebruik van specifieke producten uit de regio; deze worden op een ambachtelijke manier bereid; zo bakken wij zelf brood met meel van de molen uit Burdaard en draaien wij ons eigen ijs. In de Waard wordt seizoensgebonden gekookt en worden de ingrediënten dagelijks vers ingekocht of geleverd; zo komt het vleeswaren van de ambachtelijke slager uit Ternaard (verkozen tot beste slagerij van Nederland in 2009) en de vis van “De Goede Vissers” uit Den Oever. De boerenkazen komen van verschillende boerderijen uit Friesland en worden er groentes geteeld in samenwerking met de land- en tuinbouw opleiding van het Nordwin College. Op deze manier krijgt u pure en eerlijke gerechten voorgeschoteld.

Restaurant de Waard van Ternaard
de Groedse 3
9145 RG Ternaard
0519 – 57 18 46
info@herbergdewaard.nl

Gecertificeerde Fairtrade restaurant

Sinds augustus 2013 zijn wij het eerste Fairtrade gecertificeerde restaurant in de gemeente Dongeradeel. Alle geserveerde vis is gevangen onder het MSC keurmerk, de groentes en vlees zijn gecertificeerd met het EKO keurmerk en de producten van ver worden zoveel mogelijk ingekocht d.m.v. Fairtrade.

Nieuwsbrief

Schrijf u nu gratis in voor de Fryslân Culinair nieuwsbrief en ontvang eenmaal per kwartaal het FC nieuws in uw mailbox!

Vrienden van Fryslân Culinair