Streekproductverkiezing oranjekoek

Geplaatst op 18 juli 2022

Oranjekoek is het Friese feestproduct bij uitstek. Dus is het toepasselijk dat de jubileumeditie van de streekproductverkiezing van Fryslân Culinair (de 20ste keer!) ditmaal – zaterdag 13 augustus in de Midstraat van Joure op het terras van restaurant De Jouster Toer bij de kerk – om de oranjekoek draait.
De animo is geweldig. Tientallen bakkers dingen mee naar de Joop Braakhekke Bokaal. Het staat een ieder vrij hoe de oranjekoek wordt gemaakt maar crème heeft een hogere uitgangswaarde dan slagroom omdat het moelijker te bereiden is.

Aan de verkiezing ging, in samenwerking met Omrop Fryslân, een voorverkiezing voor hobbybakkers vooraf. Romke van der Meulen (de laatste oranjekoekwinnaar) van bakkerij Korenbloem Schaafsma jureerde. Winnaar werd Jeltje Hovinga. Zij mag deel uitmaken van de streekproductjury onder leiding van Robèrt van Beckhoven (Heel Holland Bakt). Zoals altijd presenteert culinair producent Reitse Spanninga dit prachtig evenement. De vijf beste oranjekoeken worden in de finale beoordeeld. De inzendingen worden door een koerier opgehaald. Kom dus naar Joure!

Datum: zaterdag 13 augustus.
Locatie: terras De Jouster Toer in Joure.
Aanvang: 11.00 uur.

Nieuwsbrief

Schrijf u nu gratis in voor de Fryslân Culinair nieuwsbrief en ontvang eenmaal per kwartaal het FC nieuws in uw mailbox!

Vrienden van Fryslân Culinair