Bezoek Arno Brok aan labelhouder Menno Hoekstra

Geplaatst op 1 november 2021

Met oprechte belangstelling en blikken van herkenning bracht Arno Brok, Commissaris van de Koning in de provincie Fryslân, onlangs een bedrijfsbezoek aan Fryslân Culinair labelhouder Menno Hoekstra (slager). 

Brok heeft een slager-achtergrond. “Het zorgde voor een interessant gesprek”, aldus Menno Hoekstra die Brok een uitgebreide rondleiding gaf door de stal, de slachterij en de koelcel. “Alles was in productie, dus ik heb het proces goed kunnen laten zien. Brok was belangstellend en stelde gerichte vragen.” De twee hadden elkaar eerder ontmoet bij Fryslân Culinair. In dat samenwerkingsverband in de provincie staan streekproducten centraal, wat aansluit bij de werkwijze van Menno. 

Menno Hoekstra kon aan Brok uitgebreid vertellen over de regionale herkomst van het vee waarmee hij werkt. Vakbekwame medewerkers slachten en benen uit. Het slachten leerde Menno weer van zijn opa en zijn vader. “Wij slachten op onze eigen manier. Rustig en zorgvuldig. Wij benen goed uit en werken schoon. Het vlees laten we heel langzaam terugkoelen. Dit alles komt de smaak ten goede.” Brok liet het zich graag vertellen en goed smaken.

Nieuwsbrief

Schrijf u nu gratis in voor de Fryslân Culinair nieuwsbrief en ontvang eenmaal per kwartaal het FC nieuws in uw mailbox!

Vrienden van Fryslân Culinair