Dokkum’s nieuwste aanwinst: restaurant “de Waard van Dokkum”

Geplaatst op 28 april 2020

DOKKUM – Op vrijdag 24 april jl. gingen de digitale deuren alvast gastvrij open van Dokkum’s nieuwste aanwinst: restaurant “de Waard van Dokkum” aan de Markt ging ’s avonds om 19:00 uur precies met één druk op de knop online door patron-cuisinier Michael Roest en hotelier Iris Boersma. Men werd uitgenodigd om alvast een kijkje te nemen; dit kon online via Facebook en de hagelnieuwe website. Voor streekomroep RTV NOF nam fotograaf Erik Visser de honneurs waar en legde dit op de gevoelige plaat vast.

Patron-cuisinier Michael Roest, de man met een ijzersterke reputatie op culinair gebied door zijn jarenlange ervaring in hotel-restaurant “de Waard van Ternaard” zegt: “We kunnen door de coronacrisis nog steeds niet daadwerkelijk los met ons restaurant. Oorspronkelijk zouden we in maart van dit jaar starten. We dachten toen ‘wat we wél kunnen doen is mensen nu al kennis laten maken met onze keuken.’ Zo gezegd, zo gedaan.

“Onze filosofie? Eerlijk en heerlijk bijzonder koken! Mijn keukenbrigade en ik maken zoveel mogelijk gebruik van seizoensgebonden producten uit de regio; deze worden op een pure, ambachtelijke manier bereid. We bakken zelf ons brood met meel van de molen uit Burdaard. Ook het ijs wordt zelf bereid. Alle producten worden vanzelfsprekend dagelijks kakelvers ingeslagen en geleverd. Dit laatste geldt voor zuivel, vlees, vis en diverse boerenkazen. De groenten en kruiden komen vaak uit mijn eigen tuin.”

Michael Roest en team zijn dus los. Kom kennismaken! De gerechten zijn stuk voor stuk doordrenkt met eigenzinnigheid, af en toe een tikkeltje ruig met een Noordoost-Friese touch en altijd uniek op het vlak van smaakbeleving en presentatie. Precies zoals we dat van Michael en zijn topteam gewend zijn dus.

Ook het hotelgedeelte met 20 kamers en diverse prachtige ontmoetingsruimtes hoopt binnenkort weer open te mogen gaan voor gasten die onze bijzondere regio willen ontdekken.

Let op: samen met maître Salvatore Apuzzo zet Michael Roest elke vrijdag weer iets nieuws op het menu. Je kunt deze eenvoudig via een PB bestellen via de Instagram pagina van het restaurant.

Nieuwsbrief

Schrijf u nu gratis in voor de Fryslân Culinair nieuwsbrief en ontvang eenmaal per kwartaal het FC nieuws in uw mailbox!

Vrienden van Fryslân Culinair