Fryslân Culinair – Lekker Top-500! editie 2022

Geplaatst op 3 december 2021

Ook dit jaar veel FC-restaurants in de gids Lekker Top-500!
Het is gelukt, dit jaar staan acht van onze restaurants in de ‘Lekker Top-500’, twee meer dan vorig jaar! Lekker is de grootste en best verkochte restaurantgids van Nederland, met ruim 40 jaar ervaring en een team van 60 professionele rapporteurs een autoriteit in ons vakgebied. De 600 deelnemende restaurants worden bezocht door een kritische ‘mystery guest’, veelal met een achtergrond in de horeca- of wijnwereld. Hieronder een overzicht van de acht restaurants met het Fryslân Culinair label die een gloedvolle vermelding kregen. Nieuwsgierig naar de recensies? Bekijk ze hieronder.

Fryslân Culinair restaurants met vermeldingen in Lekker Top-500 editie 2022:

Restaurant Le Petit Bistro
“Intiem restaurant, Jeroen en Benthe zijn sinds 2021 de nieuwe eigenaren, de ontvangst is hartelijk”, “Meerdere menu’s op de Franse leest geschoeid, veelal bereid met Friese streekproducten”, “Verrassende amuse bij het frisse aperitief”, “De portionering is royaal te noemen, mooi adres!”


Restaurant de Jouster Toer
“Johan staat met zijn partner Diana al 25 jaar garant voor een kwalitatief hoogstaande zaak”, “Johan kookt met overwegend regionale producten”, “Een heerlijke klassieker, mooi puur gehouden”, “Prijs versus kwaliteit is hier dik in orde, lekker adres!”


Restaurant Zuiver Joure
“Er is hier geen menukaart, er wordt gewerkt met het aanbod van de dag”, “Marten maakt veel gebruik van de buiten-barbecue en de rosé gebakken sukade met saus van lavas en vers geschaafde zwarte truffel is goddelijk”, “De Geay oesters zijn perfect in alle puurheid!”


Restaurant Vis en Meer
“Sympathieke zaak in pittoresk watersportdorp”, “Ingrediënten uit regionale en duurzame landbouw”, “Op de kaart prijkt voor de vleesliefhebber een dikke entrecote van het Friese roodbontrund”, “Verser dan vers, applaus voor de spaghetti frutti di mare”, “Wat een heerlijkheid!”


Restaurant Zuiver Vlieland
“De sfeer is vrolijk en relaxed”, “De prachtige opmaak van de gerechten, bereid met hoogstaande ingrediënten, mooie bereidingstechnieken en verrassende smaakcombinaties zorgt voor een avond feestelijk tafelen”, “Met Vlielandse honing en huisgemaakte vlierbloesemjam, lekker!”


Restaurant Bistro Aragosta
“De entourage is ingetogen chique”, “Boterzachte gekonfijte zalmfilet”, “Comfort food bij uitstek”, “De ongedwongen sfeer die Jan Gerard creëert met zijn zwarte brigade en het culinaire talent van de jonge chef-kok Wouter maken dat Aragosta beslist een plaats in deze gids verdient!”

Restaurant Bistro Nijeholt
“Informeel en smaakvol ingericht bistro op het onlangs gerenoveerde landgoed Lauswolt”, “De gebraden Black Angus en de Friese woudboontjes vallen goed in de smaak”, “Roomijs met honing uit de bijenkas van het landgoed”, “Laagdrempelig, kwaliteit die we gewend zijn, prachtige locatie!”

Restaurant De Waard van Dokkum
“Prachtig etablissement, stijlvol ingericht met veel natuurlijke materialen”, “De amuses zijn verrukkelijk en kleine kleurrijke schilderijtjes om te zien”, “Brood gebakken met meel van Molen De Zwaluw in Burdaard”, “We likken ons bord nog net niet af!”

Nieuwsbrief

Schrijf u nu gratis in voor de Fryslân Culinair nieuwsbrief en ontvang eenmaal per kwartaal het FC nieuws in uw mailbox!

Vrienden van Fryslân Culinair