Medewerker voorgesteld: Arjan Bisschop

Geplaatst op 28 februari 2022

Iedere maand stellen we iemand voor die het Fryslân Culinair label met passie aan de gasten uitdraagt. Hij of zij is werkzaam bij één van de elf aangesloten restaurants en vertelt wat het werken met Friese specialiteiten bijzonder maakt.

Deze maand: Arjan Bisschop – executive chef kok

Arjan is zo’n dertig jaar werkzaam in de horeca. Hij maakte een prachtige start bij Bokkedoorns in Overveen, destijds het beste restaurant van Nederland. Voor hem een belangrijke motivatie om er te solliciteren, met succes dus. Daarna 13 jaar bij De Librije gewerkt, een naam die veel mensen kennen. In 2016 opende Bistro Nijeholt als fantastische aanvulling op Michelinsterren restaurant De Heeren van Harinxma. Beide restaurants staan onder leiding van Arjan.

Gasten blij maken, dat is wat Arjan het mooiste vindt. “Iedereen wordt vrolijk van lekker eten en gezelligheid. Het mooiste is als gasten met een goed gevoel naar huis gaan, dan is mijn eigen dag ook geslaagd”. Het favoriete gerecht van Arjan is de suprême van parelhoen met ‘risoni’, maggiplant, droge worst en Stokâlde Fryske. Een gerecht gemaakt met ingrediënten uit de eigen streek, passend het Fryslân Culinair label. Wat hem verder aanspreekt aan de eigen werkplek is gezellige huiskamersfeer. Ook heeft Bistro Nijeholt een Bib Gourmand.

Arjan gaat zelf ook graag uit eten en is erg sportief. Hij geeft in z’n vrije tijd voetbaltraining en volgt dan zelf nog een zware circuit training. Chapeau!

Nieuwsbrief

Schrijf u nu gratis in voor de Fryslân Culinair nieuwsbrief en ontvang eenmaal per kwartaal het FC nieuws in uw mailbox!

Vrienden van Fryslân Culinair